ГоловнаСвіт

Прем'єр Бельгії скликав екстрене засідання Ради безпеки після вибуху в Брюсселі

Бельгійська федеральна прокуратура розглядає вибух на вокзалі Брюсселя як теракт.

Прем'єр Бельгії скликав екстрене засідання Ради безпеки після вибуху в Брюсселі
Шарль Мишель
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель скликав екстрене засідання Ради безпеки королівства після теракту на Центральному вокзалі Брюсселя.

Про це він написав у своєму Twitter

"Висловлюю подяку нашим військовим, поліції і персоналу наших залізниць за відвагу і професіоналізм. Уранці 21 червня відбудеться екстрене засідання Радбезу", - написав він.

Бельгійська федеральна прокуратура заявила, що вибух, який скоїв чоловік на центральному вокзалі Брюсселя, розглядають як теракт.

Про це під час терміново організованої прес-конференції біля вокзалу розповів представник Федерального прокурора Ерік ван дер Сіпт, повідомляє агентство Рейтер

"Приблизно о 20:30 стався вибух на центральному вокзалі, який був відносно невеликим за розміром, підозрюваного нейтралізували солдати. Ми не можемо підтвердити, жива ця людина чи мертва. Більше ніяких жертв не було. Ми розглядаємо це як терористичну атаку", - сказав Ерік ван дер Сіпт.

Нагадаємо, 20 червня в Брюсселі на центральному залізничному вокзалі стався невеликий вибух. Під час інциденту ніхто з мирних жителів не постраждав.

Також нагадаємо, що в міжнародному аеропорту Брюсселя 22 березня 2016 року відбувся теракт. У будівлі сталися два вибухи. Того самого дня в місті сталася ще одна атака - на станції метро "Мальбек". У результаті терактів загинули понад 30 людей, близько 300 отримали поранення. Відповідальність за вибухи взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram