ГоловнаСвіт

Батько Марін Ле Пен заявив, що його донька повинна піти з поста лідера партії

Поразку доньки на президентських виборах засновник "Нацфронту" назвав "принизливою".

Батько Марін Ле Пен заявив, що його донька повинна піти з поста лідера партії
Жан-Мари Ле Пен
Фото: 112.ua

Батько лідера "Національного Фронту" Марін Ле Пен Жан-Марі Ле Пен вважає, що його донька повинна залишити пост лідера ультраправої партії "Національний фронт".

Про це повідомляє агентство Рейтер

"Ви перестаєте бути корисним, коли ваша впертість починає шкодити партії і вашим позиціям у політиці. Я думаю, вона повинна піти", - заявив журналістам 89-річний Ле Пен біля зачинених воріт офісу партії.

Як зазначають, відносини в родині погіршилися після того, як Марін Ле Пен вигнала батька з "Національного Фронту" в 2015 році за коментарі, що применшували трагедію Холокосту. Марін Ле Пен дала зрозуміти, що не вітає спробу батька приїхати на збори лідерів "Нацфронту" цього вівторка.

Жан-Марі Ле Пен прибув із приставом і адвокатом, аби переконатися, що ворота замкнені на замок, щоб запобігти його входу. Він пояснив, що "занадто старий, щоб підніматися сходами". Поразку доньки на президентських виборах батько-засновник "Нацфронту" назвав "принизливою".

Марін Ле Пен дійшла до другого туру президентських виборів у Франції, але програла центристу Еммануелю Макрону. На наступних парламентських виборах її політична сила здобула лише вісім місць у французькому парламенті. Це на чотири мандати більше, ніж минулого разу, але занадто мало, щоб сформувати депутатську групу.

Нагадаємо, 15 червня Європарламент позбавив Марін Ле Пен депутатського імунітету. Днем раніше Європарламент позбавив недоторканності її батька Жан-Марі Ле Пена. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram