ГоловнаСвіт

Міністр оборони Франції пішла у відставку через розслідування щодо її партії

Макрон прийняв відставку міністра.

Міністр оборони Франції пішла у відставку через розслідування щодо її партії
Министр обороны Франции Сильви Гулар
Фото: EurActiv

Міністр оборони Франції Сільві Гулар (Sylvie Goulard) оголосила про свою відставку у зв'язку з підозрами про фіктивні робочі місця асистентів фракції французьких центристів MoDem в Європарламенті.

Сама Гулар є євродепутатом від цієї партії, повідомляє RFI

"Завдання президента - повернути довіру до політичної діяльності, провести реформи і перезапустити Європу. І ця мета важливіша за будь-які особисті міркування. Тому - за згодою прем'єр-міністра - я подала президентові прохання про відставку", - написала Гулар у комюніке.

Як пояснила міністр, вона йде для того, щоб на час попереднього розслідування стосовно MoDem її перебування на такому високому міністерському посту не заважало слідчим.

"До міністра оборони висуваються особливі вимоги. Честь нашої армії і наших військових не повинна заплямувати полеміка, до якої вони не мають ніякого стосунку", - зазначила Гулар.

Як повідомляють, президент Франції Еммануель Макрон прийняв відставку міністра. Склад нового уряду буде оголошено в середу, 21 червня.

Раніше прокуратура розпочала попереднє розслідування про ймовірні фіктивні робочі місця для партійних функціонерів MoDem. Партію підозрюють у тому, що вона оформляла їх депутатськими помічниками, оплачуючи власні витрати з бюджету Європарламенту.

Нагадаємо, раніше в червні у Франції почали розслідування стосовно міністра регіонального розвитку Франції. Прокуратура перевіряє, чи міг міністр порушити закон, коли в 2011 році, будучи директором страхової компанії, він провів операцію з нерухомістю в особистих інтересах своєї цивільної дружини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram