ГоловнаСвіт

У Петербурзі заарештували чоловіка за удар кулаком по бронежилету під час антикорупційного мітингу

Раніше в Росгвардії стверджували, що "потерпілого" росгвардійця намагалися вдарити ножем.

У Петербурзі заарештували чоловіка за удар кулаком по бронежилету під час антикорупційного мітингу
Полиция на акции протеста в Петербурге
Фото: twitter.com/RTVi

Вранці 20 червня російська поліція затримала підозрюваного в нападі на співробітника правоохоронних органів під час несанкціонованої акції протесту проти корупції на Марсовому полі в Петербурзі в День Росії, 12 червня.

Про це повідомляє "Фонтанка".

"20 червня співробітники поліцейського центру "Е" (протидія екстремізму - ред.) затримали 32-річного жителя селища імені Морозова (Ленінградська обл. - ред.). Слідчий комітет, який порушив кримінальну справу за статтею про застосування безпечного насильства, вважає, що учасник мітингу вдарив омонівця кулаком у спину. Тим самим заподіяв тренованому бійцеві в бронежилеті фізичного болю. Поки що чоловіка затримано на дві доби", - йдеться в повідомленні.

Раніше заступник директора Росгвардії Сергій Меліков стверджував, що росгвардійця намагалися вдарити ножем. Однак тепер слідчі відмовилися від цієї версії і вважають, що бійцю, на якому був бронежилет, завдали удару кулаком у спину, "завдавши фізичного болю".

Раніше було відомо про одного затриманого за підозрою в застосуванні сили до поліцейського на акції на Марсовому полі - 17-річного Дмитра Мякшина. Слідство повідомляло, що підозрюваний ударив поліцейського по обличчю, вибивши йому зуб, судячи з відеозапису інциденту з Мякшиним, співробітник ОМОН ударився щелепою об голову підлітка, намагаючись його затримати.

Нагадаємо, що 12 червня в різних регіонах Росії пройшли акції проти корупції. У Петербурзі на Марсовому полі і в Москві на Тверській вулиці акції були неузгодженими і супроводжувалися масовими затриманнями. У Москві поки що відомо про одну кримінальну справу про напад на поліцейських.

Після попередньої антикорупційної акції, що пройшла 26 березня, було порушено кілька кримінальних справ про напад на співробітників правоохоронних органів. Двох фігурантів таких справ уже засудили до реальних термінів ув'язнення.

Як повідомляли раніше,

поліція Петербурга визнала жовту іграшкову качку засобом агітації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram