ГоловнаСвіт

У Португалії під час лісової пожежі загинули понад 60 осіб (оновлено)

У країні оголошено триденну жалобу.

У Португалії жертвами лісових пожеж стали щонайменше 43 людини, деякі з них загинули у вогняній пастці, коли їхні автомобілі виявилися заблокованими на охопленій вогнем дорозі. 59 осіб, серед яких пожежні, отримали опіки різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Прем'єр-міністр країни Антоніу Кошта назвав те, що відбувається "великою трагедією". "Кількість загиблих може ще збільшитися", - попередив глава уряду, виступаючи у штаб-квартирі служби цивільної оборони.

Держсекретар з питань внутрішніх справ Жорже Гомеш розповів журналістам, що 16 загиблих згоріли у своїх автомобілях на автотрасі у муніципалітеті Педроган-Гранді на сході країни. Вони намагалися покинути район лісових пожеж.

Мер одного з населених пунктів раніше сказав журналістам, що для того, щоб убезпечити всі селища, яким загрожує вогонь, не вистачає пожежних. Вогонь поширюється з великою швидкістю, рухаючись одночасно з чотирьох напрямків.

Президент країни Марселу Ребелу ді Соза вирушив у район лиха, щоб зустрітися з родинами загиблих.

Оновлення. Кількість жертв пожеж збільшилася до 57, передає TSF.

30 загиблих були знайдені в автомобілях, 17 - біля машин чи вздовж узбіч, 10 - у сільській місцевості.

Також повідомляється, що жителі прилеглих сіл були змушені покинути свої будинки. У районі, де сталася пожежа, немає електрики.

Оновлення. Кількість жертв зросла до 62, повідомляє агентство АР. У Португалії оголошено триденний траур за загиблими.

Лісові пожежі часто стаються в Португалії, однак найчастіше в серпні, коли на території країни встановлюється суха і спекотна погода. Рік тому у їх гасінні брали участь близько 4 тисяч пожежників і 26 літаків. У минулі роки від пожеж найбільше потерпала північна, лісиста частина Португалії.

Нагадаємо, в Чилі в результаті лісових пожеж було знищено місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram