ГоловнаСвіт

Есмінець ВМС США зіткнувся з торговим судном біля берегів Японії

Пропали семеро американських військовослужбовців, ще троє, включаючи капітана, отримали поранення.

Есмінець ВМС США "Фіцджеральд "у ніч на суботу зіткнувся з філіппінським контейнеровозом біля берегів Японії. В результаті зіткнення пропали семеро американських військовослужбовців, ще троє, включаючи капітана, отримали поранення. Їх евакуювали вертольотом і доставили в госпіталь, повідомляє Бі-бі-сі.

Згідно із заявою прес-служби ВМС США, зіткнення сталося о 2:30 ночі за місцевим часом за 100 кілометрів на південний схід від японського міста Йокосука. Пізніше стало відомо, що есмінець зіткнувся з великим контейнеровозом ACX Crystal, який йшов під прапором Філіппін.

Повідомляється, що американські військові моряки попросили допомоги у місцевої берегової охорони і що поки що неможливо оцінити розмір збитку, заподіяного есмінцю.

Рейтер з посиланням на Ен-ейч-кей передавало, що есмінець отримав пробоїну, після чого виявився нерухомим. Однак пізніше стало відомо, що корабель продовжує рух своїм ходом.

Есмінець базується на військово-морській базі США в порту Йокосука. На його озброєнні є крилаті ракети "Томагавк".

Район, в якому стався інцидент, завантажений суднами, а й есмінець "Фіцджеральд" - один з найбільш передових військових кораблів у світі зі складною системою радарів, зазначає кореспондент Бі-бі-сі в Токіо.

На його думку, зараз буде багато питань, чому екіпаж не зміг уникнути зіткнення з контейнеровозом, який разом з вантажем важив приблизно в три рази більше, ніж американський есмінець.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram