ГоловнаСвіт

Кількість жертв протестів у Венесуелі зросла до 72 осіб

Акції протесту у Венесуелі тривають з 1 квітня.

Кількість жертв протестів у Венесуелі зросла до 72 осіб
Беспорядки в Каракасе
Фото: EPA/UPG

Кількість жертв протестів у Венесуелі зросла до 72 осіб.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Двоє учасників антиурядових акцій протесту загинули в різних регіонах Венесуели, довівши загальне число жертв до 72 осіб", - зазначили чиновники.

Прокуратура почала розслідування обставин смерті 20-річного Хосе Переса. Зараз відомо, що його убили пострілом в обличчя, коли прихильники Мадуро на мотоциклах напали на групу студентів, здійснивши при цьому близько 40 хаотичних пострілів.

Окремо від випадку Хосе Переса цивільне міністерство почало розглядати загибель у Маракайбо ще одного 20-річного Луїса Вери. 37-річного чоловіка, який убив його, вже заарештували.

Практично постійні акції протесту проти правління президента Ніколаса Мадуро тривають з 1 квітня. Протестувальники вимагають його відставки і нових виборів, звинувачуючи лідера країни в економічній кризі, скороченні базових продуктів споживання, включаючи їжу і воду, а також у зростанні рівня злочинності.

Мітинги швидко переросли в запеклі сутички, число поранених сягнуло 1000 осіб, а заарештованих - 3000. Мадуро в усьому звинувачує падіння цін на нафту, за яким стоїть США. Як повідомляли раніше цього тижня, учасники протесту у Венесуелі закидали Верховний суд "коктейлями Молотова".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram