ГоловнаСвіт

Поліція Петербурга визнала жовту іграшкову качку засобом агітації

Качка є символом розслідування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Поліція Санкт-Петербурга офіційно визнала жовту іграшкову качку засобом агітації. Таке рішення було прийнято після антикорупційного мітингу 12 червня, повідомляє Фонтанка.

Фото: paperpaper.ru

Як стало відомо виданню 15 червня, під час складання адміністративних протоколів на затриманих поліцейські окрему увагу звернули на іграшкові атрибути протесту. Багато петербуржців прийшли на Марсове з надувними або пластиковими качечками. Символом протесту вона стала після розслідування ФБК Навального про цілий будинок для качечки на території заміської резиденції біля міста Плесо, до якої, як вважають автори, причетний прем'єр-міністр Медведєв.

У протоколах про притягнення петербуржців до адміністративної відповідальності поліцейські писали: "Перебував на невеликій відстані (менш ніж 10 метрів) від інших учасників мітингу, які скандували гасла "Путін набрид" і "Ганьба", а дехто мав засіб наочної агітації у вигляді жовтої іграшкової качки, тобто брав участь у неузгодженому мітингу".

Зазначають, що на акції 12 червня в Петербурзі у руху "Весна" вилучили велику надувну качку, яка гуляла над головами учасників.

За даними Радіо Свобода, на акцію протесту 12 червня на Марсовому полі в Санкт-Петербурзі вийшли 10 тисяч людей. Поліція затримала понад 600 учасників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram