ГоловнаСвіт

Сенат США схвалив новий пакет санкцій проти Росії

Перед голосуванням Тіллерсон закликав сенаторів не обмежувати Білий дім у можливості налагодити діалог з РФ.

Сенат США схвалив новий пакет санкцій проти Росії
Фото: presstv.ir

Сенат Конгресу США завершив процедуру схвалення законопроекту, котрий передбачає нові санкції проти Росії. За документ проголосували 96 сенаторів, двоє були проти, повідомляє Радіо Свобода.

У першому голосуванні, яке відбулося 14 червня, законопроект підтримали 97 сенаторів, проти виступили двоє (всього ця палата американського парламенту складається з 100 обранців).

Документ також містить положення, які вимагають від президента США Дональда Трампа отримувати схвалення Конгресу перед ослабленням будь-яких чинних санкцій.

Законопроект, який підтримали сенатори з обох партій, закріплює і підсилює 6 чинних актів, підписаних попереднім президентом США Бараком Обамою.

Сенатори також пропонують доповнити перелік фізичних осіб, проти яких введені санкції, росіянами, причетними до корупції, порушення прав людини і постачання зброї силам президента Сирії Башара Асада. Відзначається, що стосовно юридичних осіб нові санкції торкнуться в сферах видобутку вугілля, металургії та транспорту.

Сенатори також виступили за покарання осіб, які можуть бути причетні до кібератаки на США.

Сенатори позиціонують нові санкції як покарання для Росії за її дії на міжнародній арені: ймовірне втручання в американські вибори в 2016 році, анексію Криму і підтримку режиму сирійського президента Башара Асада.

Щоб нові санкції набули чинності, їх ще повинні підтримати в Палаті представників, а також повинен підписати президент США Дональд Трамп.

Перед голосуванням державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав сенаторів не обмежувати Білий дім у можливості налагодити діалог з Кремлем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram