ГоловнаСвіт

Жителі захопленого ІДІЛ філіппінського міста повідомили про 100 убитих

За словами філіппінських військових, за останні три тижні в Мараві загинули 290 осіб.

Жителі захопленого ІДІЛ філіппінського міста повідомили про 100 убитих
Фото: EPA/UPG

У захопленому терористичним угрупованням "Ісламська держава" філіппінському місті Мараві, за словами місцевих жителів, загинули щонайменше 100 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву місцевого політика Зія Алонто Адйонга, який бере участь у програмі допомоги регіону.

При цьому наголошується, що спочатку політик заявив про 500-1000 загиблих, проте потім уточнив, що мова йде про 100 жертв.

За словами філіппінських військових, за останні три тижні в Мараві загинули 290 осіб, з них 206 - бойовики, 58 солдатів філіппінської армії і 26 місцевих жителів.

Мараві розташоване на південному острові Мінданао, істотну частину населення якого становлять мусульмани.

На Філіппінах проживають переважно католики, і протягом декількох десятиріч на острові орудували мусульманські сепаратисти.

На Філіппінах розміщено невелику кількість американських військових, хоча програма, в рамках якої вони були спрямовані в країну, була припинена ще 2015 року.

Президент Філіппін Родріго Дутерте дуже різко висловлювався про США, відколи прийшов до влади у червні 2016 року. Однак у квітні у нього відбулася, за словами Білого дому, "дуже дружня" розмова з президентом США Дональдом Трампом. Пізніше Дутерте заявив, що суперечності були пов'язані лише з адміністрацією президента Барака Обами.

Нагадаємо, що раніше в червні Філіппіни попросили США допомогти звільнити захоплене ІДІЛ місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram