ГоловнаСвіт

Путін заявив про готовність захищати Крим "всіма доступними засобами"

Президент РФ заявив, що під час Революції гідності в Україні активно діяло ЦРУ.

Путін заявив про готовність захищати Крим "всіма доступними засобами"
Фото: kremlin.ru

Росія в разі потреби захищатиме окупований Крим "всіма доступними засобами".

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну, яке вийшло на телеканалі Showtime, передає РИА Новости.

"Після того, як Крим став повноцінною частиною Російської Федерації, наше ставлення до цієї території кардинально змінилося. І якщо ми бачимо загрозу для своєї території, а Крим - наша територія, ми, як будь-яка держава, будемо захищати нашу територію всіма доступними нам засобами", - заявив Путін.

"Це не ми вирішили приєднати Крим, це люди, які проживають у Криму, вирішили приєднатися до Росії. Парламент, обраний ще за українським законом - абсолютно легітимний парламент Криму - оголосив про референдум. Парламент Криму проголосував переважною кількістю голосів за приєднання до Росії", - додав президент Росії.

За його словами, там не було "жодних бойових дій, там ніхто не стріляв, ніхто нікого не вбивав".

Коментуючи ситуацію в Україні, він зазначив, що там під час Революції гідності 2014 року активно діяло ЦРУ.

"Треба просто подивитися за тим, як розвивалися події. Після того, як (Віктор) Янукович заявив про те, що він повинен перенести підписання угоди з Євросоюзом про економічну асоціацію, ніхто не став слухати, чому, на який термін. Відразу почалися масові заворушення", - заявив Путін.

Американський телеканал Showtime показує багатосерійний фільм Стоуна, заснований на інтерв'ю з Путіним, з 12 червня.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, щодо Росії були введені санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти індивідуальних фізичних і юридичних осіб, проте пізніше заходи розширили - і вони зачепили цілі сектори російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram