ГоловнаСвіт

Путін заявив, що зближення України і НАТО загрожує Росії

Президент РФ сподівається, що з часом думка про російську загрозу припинить своє існування.

Путін заявив, що зближення України і НАТО загрожує Росії
Фото: kremlin.ru

Президент РФ Володимир Путін переконаний, що зближення України і НАТО становить загрозу безпеці Росії.

Про це він заявив у фільмі-інтерв'ю американському режисерові Оліверу Стоуну, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ця загроза полягає в тому, що, коли НАТО приходить в ту чи іншу країну, як правило, політичне керівництво цієї країни і населення країни не можуть впливати на прийняті НАТО рішення. У тому числі стосовно розміщення військової інфраструктури - не виключаючи, наприклад, і встановлення дуже чутливих систем озброєння, в тому числі і протиракетної оборони", - заявив Путін.

"Я не завжди розумію логіку наших партнерів. Іноді складається враження, що їм потрібно тримати в покорі і налагодити дисципліну у своєму власному західному, так званому атлантичному таборі. Для цього потрібен зовнішній ворог... Іншими словами, США можуть зберігати об'єднану проамериканську Європу і НАТО з зовнішнім ворогом в особі Росії", - додав він.

При цьому Путін висловив переконання, що з часом думка про російську загрозу припинить своє існування. Він також заявив, що таке ставлення до РФ сформували "деякі сили", які "за допомогою ініціювання кризи в Україні змогли спровокувати ставлення до Росії як до можливого агресора".

"Усе-таки дуже скоро всім стане зрозуміло, що жодної загрози з боку Росії немає: ні прибалтійським країнам, ні східноєвропейським, ні, тим паче, якимось віддаленим у Західній Європі", - заявив він.

"Відбувається певне зміцнення американського впливу, в тому числі за рахунок східноєвропейських країн, тому що вони ще перебувають у протистоянні іншому домінанту у вигляді колишнього СРСР", - додав Путін.

Нагадаємо, раніше Путін заявив, що сподівається на розвал НАТО. На його думку, Альянс створювався в період Холодної війни і зараз немає підстав для існування такого військового блоку. Російський президент також визнав, що налагодити конструктивний діалог з НАТО не вдалося.

У НАТО входять 28 країн Європи та Північної Америки. У червні до Альянсу приєдналася Чорногорія. 8 червня Верховна Рада прийняла законопроект №6470, згідно з яким вступ України в НАТО визначається як одна із засад зовнішньої політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram