ГоловнаСвіт

Правозахисники звинуватили Росію в експлуатації будівельників на стадіонах до ЧС-2018

Робочим на шести стадіонах затримували або не платили зарплату і змушували працювати при температурі мінус 25 градусів без додаткових засобів захисту.

Правозахисники звинуватили Росію в експлуатації будівельників на стадіонах до ЧС-2018
Фото: Александр Демьянчук/ТАСС

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що будівельники на російських стадіонах до чемпіонату світу з футболу і Кубку конфедерацій зазнають експлуатації.

Про це йдеться в заяві HRW

Як випливає з доповіді правозахисників, робочим на шести стадіонах затримували або зовсім не платили зарплату, а також змушували працювати при температурі мінус 25 градусів без додаткових засобів захисту. Багато будівельників працювали без трудового договору.

Організації також відомо про 17 загиблих на будівництві, а також про громадян Північної Кореї, які працювали над зведенням стадіону в Санкт-Петербурзі. Їх, за даними правозахисників, змушували переводити зароблені гроші уряду КНДР.

Human Rights Watch заявила про те, що російська влада неодноразово перешкоджала моніторингу будівництва. Організація закликала Міжнародну федерацію футболу і російську владу опублікувати дані про умови праці на стадіонах. Москва звинувачення в порушенні прав робітників заперечує. Чемпіонат світу в Росії пройде в 2018 році, а вже 17 червня країна прийме Кубок конфедерацій.

Нагадаємо, в грудні в Санкт-Петербурзі завершилося 10-річне будівництво стадіону "Зеніт Арена". За цей час його вартість зросла в шість разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram