ГоловнаСвіт

Американського конгресмена поранено в результаті стрілянини на бейсбольному полі (оновлено)

Стрілець виявився бізнесменом, який критикував Трампа.

Американського конгресмена поранено в результаті стрілянини на бейсбольному полі (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Кілька людей дістали поранення в результаті стрілянини в місті Олександрія, штат Вірджинія (розташоване за 11 кілометрів на південь від Вашингтона). 

Про це повідомляє NBC.

Серед поранених - конгресмен-республіканець Стів Скеліз і кілька помічників конгресменів.

Точне число постраждалих невідомо, про загиблих не повідомляється.

Стрілянину відкрив один чоловік, озброєний, за деякими даними, напівавтоматичною гвинтівкою. Він зробив понад 50 пострілів і незабаром був затриманий.

Інцидент стався під час тренування до благодійного бейсбольного матчу за участю членів Конгресу.

Оновлення. Чоловік, який відкрив стрілянину, загинув від отриманих поранень. Про це повідомило агентство The Associated Press з посиланням на президента Дональда Трампа.

Конгресмен Скеліз, який був поранений під час нападу, перебуває в стабільному стані.

Оновлення 20:37. Нападником на конгресменів-республіканців на бейсбольному полі в Александрії під Вашингтоном виявився 66-річний бізнесмен Джеймс Ходжкісон, який дотримувався лівих поглядів і критикував Дональда Трампа, повідомляє CBS.

За інформацією The Washington Post, стрілець володів компанією, яка займалася ремонтом приміщень. Термін дії ліцензії Ходжкісона на здійснення цієї діяльності закінчився у 2016 році. Відзначається, що під час виборів у США Ходжкісон гостро критикував Трампа в соціальних мережах, а також співпрацював зі штабом члена Демократичної партії Берні Сандерса, який відомий своїми лівими поглядами.

У 2006 році бізнесмена звинувачували у завданні побоїв та заподіянні шкоди чужому автомобілю, однак згодом звинувачення були зняті.

Оновлення 22:12. За інформацією лікарів, член палати представників Стів Скеліз перебуває в критичному стані після операції після поранення, передає Associated Press.

Нагадаємо, що напередодні на залізничній станції в Мюнхені сталася стрілянина. Постраждало троє людей. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram