ГоловнаСвіт

Власника мережі українських ресторанів у Москві помістили під підписку про невиїзд

Бізнесмена з України звинувачують в ухилянні від сплати податків на суму понад 650 млн руб.

Власника мережі українських ресторанів у Москві помістили під підписку про невиїзд
Персональный сайт Юрия Белойвана
Фото: Персональный сайт Юрия Белойвана

Бенефіціару мережі ресторанів "Корчма Тарас Бульба" Юрію Белойвану висунули звинувачення в ухиленні від сплати податків у розмірі понад 650 млн руб ($11,4 млн).

Як сказано в повідомленні головного управління Слідчого комітету Росії у Москві, всього в рамках розслідування кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі Белойвану "пред'явлено звинувачення за вісьмома епізодами злочинної діяльності".

За версією слідства, в період із січня 2011-го по березень 2014 року Бейлован, будучи фактичним керівником восьми юросіб, які працюють під торговою маркою "Корчма Тарас Бульба", не відобразив у податкових деклараціях дійсні суми доходів і тим самим занизив податкову базу. В цей час стосовно Белойвана обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

У грудні 2016 року СКР повідомляв про порушення кримінальної справи за фактом ухилення від сплати податків, у причетності до якої підозрювали осіб з керівництва мережі ресторанів "Корчма Тарас Бульба". Тоді повідомляли, що невстановлені особи з числа керівників ТОВ "Престиж" (входить у мережу "Корчма Тарас Бульба") неправомірно не відобразили в податкових деклараціях дійсні суми доходів і занизили податкову базу. У грудні комітет оцінював втрати бюджету на суму понад 112 млн руб. У рамках розслідування були проведені обшуки в офісах, ресторанах і за місцем проживання керівництва комерційної організації.

На початку червня 2016 року стало відомо, що Арбітражний суд Москви виніс рішення донарахувати мережі ресторанів "Корчма Тарас Бульба" податки, пеню та штрафи на загальну суму майже 1 млрд руб.

Приводом для донарахування податків і штрафів за період з 2011-го по 2013 рік стали результати перевірки, яку оперативники ГУ МВС по Москві проводили ще в серпні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram