ГоловнаСвіт

Сильний землетрус стався біля узбережжя Туреччини (оновлено)

Постраждали щонайменше десять осіб на грецькому острові Лесбос.

Сильний землетрус стався біля узбережжя Туреччини (оновлено)
Фото: 048.ua

Сильний землетрус стався в Егейському морі неподалік від західного узбережжя Туреччини і грецького острова Лесбос, передає Бі-бі-сі.

Струс ґрунту відчули також жителі Стамбула і Афін. За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу магнітудою 6,3 був за 5 кілометрів на південь від грецького міста Пломарі, розташованого на південному краю Лесбосу.

Як повідомив мер Пломарі, в центрі міста були пошкоджені деякі будівлі. Даних про жертв і постраждалих наразі не надходило.

Греція і Туреччина розташовані на лініях геологічних розломів, і землетруси в цих місцях не рідкість. За попередніми даними, в двох містах на грецькому острові Лесбос були відзначені пошкодження в районах старої забудови. Кілька місцевих жителів поскаржилися на невеликі травми.

Оновлено. В результаті потужного землетрусу в Егейському морі постраждали щонайменше десять осіб на грецькому острові Лесбос, повідомляє Reuters.

Крім того, за даними місцевої влади, одна жінка зникла безвісти, ймовірно, вона опинилася під завалами будинку.

"Десятки будинків зруйновані, дороги заблоковані", - заявив представник рятувальної команди.

За останні десятиліття в Греції і Туреччині були відзначені десятки підземних поштовхів. В результаті руйнівного землетрусу магнітудою 6,0 в Туреччині в березні 2010 року загинула щонайменше 51 людина.

У 1999 році землетрус магнітудою 7,6 спустошив турецьке місто Ізміт. Загинули понад 17 тисяч осіб, понад півмільйона залишилися без даху над головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram