ГоловнаСвіт

В Австралії з'явиться аналог Гуантанамо

У в'язниці буде створено умови суворого режиму для 54 ув'язнених.

В Австралії з'явиться аналог Гуантанамо
Гуантанамо
Фото: ogoniok.com

Уряд штату Новий Південний Уельс (Австралія) має намір утримувати ув'язнених, звинувачених за підозрою в тероризмі, в окремій в'язниці.

Про це повідомляє Australian Associated Press

"Ми не хочемо, щоб люди, які вже перебувають за ґратами, радикалізувалися ... Ми виділимо 47 мільйонів доларів упродовж наступних трьох років для ізоляції ув'язнених, які поширюють радикалізм у тюрмах", - заявила прем'єр-міністр штату Гледіс Береджиклян.

За її словами, радикальні екстремісти будуть розміщені в новій в'язниці "міні-макс" на території найбільшого в штаті Центру корекції поведінки високого ризику Supermax у Гоулбурне.

Урядовий проект під назвою Supermax II передбачає масштабну реконструкцію і капітальний ремонт у приміщенні згаданої чоловічої в'язниці, де утримують деяких із найвідоміших злочинців Австралії, включаючи серійного вбивцю Айвана Мілата. Ремонт передбачатиме посилену звукоізоляцію, а також аудіо і відеоспостереження, щоб стежити за відвідувачами ув'язнених, а також поліпшити збір розвідувальних даних.

У в'язниці буде створено умови суворого режиму для 54 ув'язнених.

Уряд планує завершити проект до кінця 2018 року.

За словами комісара Служби корекції поведінки штату Пітера Северина, з 2013 року кількість ув'язнених за звинуваченнями в терористичній діяльності зросла більш ніж удвічі, причому 33 з 45 ув'язнених, засуджених за злочини, які пов'язані з тероризмом, уже утримують окремо в відсіку з високим ступенем безпеки.

"Ідеться про те, щоб переконатися, що в нас немає ситуації, коли люди чинять непоправний вплив на інших людей, використовуючи систему", - сказав комісар.

"Централізуючи тих, хто може завдати найбільшої шкоди, ми фактично захищаємо решту системи", - вважає Пітер Северин.

За його словами, в останні три роки в тюрмах штату Новий Південний Уельс радикалізували всього п'ятьох ув'язнених, проте важливо переконатися, що кількість таких людей не буде збільшуватися.

Міністр імміграції Австралії Пітер Даттон вітав ініціативу штату Новий Південний Уельс, назвавши її одним із низки заходів, спрямованих на викорінення зростаючої загрози тероризму.

Іншим прикладом Пітер Даттон назвав виділення штату Квінсленд 50 додаткових поліцейських, щоб допомогти владі спробувати викорінити загрозу тероризму, спираючись на превентивну тактику і методи розвідки.

Нагадаємо, американська спецв'язниця Гуантанамо розташована на орендованій з 1903 року США військово-морській базі на Кубі. Там перебувають особи, підозрювані в причетності до міжнародного тероризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram