ГоловнаСвіт

Чоловіка, що влаштував стрілянину в Підмосков'ї, вбито

Стрілок раніше служив в одному з підрозділів МНС.

Чоловіка, що влаштував стрілянину в Підмосков'ї, вбито
Фото: Depositphotos/Elnur

Чоловіка, який влаштував стрілянину в підмосковному Кратово і застрелив чотирьох осіб, вбито.

Про це повідомляє ТАРС з посиланням на МВС Росії.

"Спільна операція МВС та Росгвардії завершена. Того, хто стріляв, ліквідовано", - заявила офіційний представник МВС РФ Ірина Вовк.

Голова МВС РФ Володимир Колокольцев заявив, що в результаті дій стрілка постраждали чотири спецназівці.

"Злочинця блоковано. Протягом декількох годин відстрілювався, кидав гранати. Всього було 14 вибухів, постраждали чотири спецназівці. Поранення легкі, здоров'ю нічого не загрожує", - сказав Колокольцев.

Увечері 10 червня чоловік 1967 року народження відкрив стрілянину по перехожих у підмосковному селищі Кратово. Жертвами стрілянини стали чотири людини, ще двоє були госпіталізовані.

Приїхавши на місце події бійці Росгрвадії оточили будинок нападника, однак взяти будівлю штурмом не змогли. Чоловік відкрив стрілянину, після чого йому вдалося втекти і сховатися в лісі.

Згідно з інформацією джерела "Інтерфаксу", стрільцем виявився Ігор Зенков 1967 року народження; раніше він служив в одному з підрозділів МНС, звідки звільнився за вислугою років. МВС підтвердило лише рік народження нападника. Сусіди Зенкова повідомили, що він служив у Чечні під час збройного конфлікту.

Джерело "Інтерфаксу" також розповіло, що стрілок лікувався в психіатричній клініці, але з жителями селища не конфліктував. Однак деякі мешканці селища охарактеризували чоловіка як "конфліктну" особу, який "постійно щось ділив з сусідами". Один з жителів розповів про те, що Зенков мав конфлікт з сусідом і звинувачував того в тому, що він "загороджував йому сонце на ділянці".

Інше джерело стверджувало, що чоловік відкрив стрілянину через побутову сварку. "Можливо, сварка в родині або з сусідами", - припустив співрозмовник "Інтерфаксу". Повідомлялося також і про те, що стрілець був у "неадекватному стані". За однією з версій, він прийняв стимулюючі речовини.

Жителі селища розповіли, що в цьому будинку Зенков жив зі своєю матір'ю. Чи була жінка в будинку на момент стрілянини, невідомо. За словами сусідів, Зенков "був чорним копачем і жив замкнуто". Співрозмовник агентства відзначав, що у Зенкова було хобі - "він збирав в лісах зброю часів Великої Вітчизняної війни". Вони також відзначили, що він "всю весну пиляв дерева". "Очевидно, він їх пиляв, щоб влаштувати стрілянину", - розповіли ТАРС жителі селища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram