ГоловнаСвіт

Екс-директор ФБР підтвердив, що Трамп намагався вплинути на розслідування зв'язків Флінна з РФ

Показання Джеймса Комі можуть мати вкрай серйозні наслідки для Трампа.

Екс-директор ФБР підтвердив, що Трамп намагався вплинути на розслідування зв'язків Флінна з РФ
Фото: EPA/UPG

Звільнений з посади директора ФБР Джеймс Комі підтвердив, що президент США Дональд Трамп просив його припинити частину розслідування про передбачуване втручання Росії в американські вибори, повідомляє Німецька хвиля.

Під час зустрічі в лютому Трамп просив залишити в спокої колишнього радника президента з національної безпеки Майкла Флінна, який тоді перебував у полі зору ФБР через його контакти з Росією, повідомив Комі в письмовій заяві, оприлюдненій в середу, 7 червня, напередодні свідчень в комітеті Сенату США у справах спецслужб.

"Я сподіваюся, ви прекрасно розумієте, що це треба залишити, Флінна треба залишити в спокої. Він хороший хлопець", - цитує Комі слова, сказані президентом під час зустрічі без свідків в Овальному кабінеті 14 лютого.

"Я зрозумів, що президент просить, щоб ми припинили будь-яке розслідування щодо Флінна в зв'язку з його помилковими заявами про розмови з російським послом в грудні", - пояснив Джеймс Комі.

За словами Комі, президент також сказав: "Мені потрібна лояльність, я очікую лояльності".

У четвер, 8 червня, Комі особисто виступить з показаннями в Сенаті США. Спостерігачі відзначають, що свідчення колишнього директора ФБР можуть мати вкрай серйозні наслідки для Трампа.

Росія заперечує будь-яке втручання в кампанію з виборів президента США в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram