ГоловнаСвіт

Німеччина виведе своїх військових із турецької авіабази "Інджирлик"

Туреччина не дозволяє німецьким депутатам відвідувати солдатів.

Фото: EPA/UPG

Міністру закордонних справ Німеччини Зіґмару Габріелю під час візиту в Анкару в понеділок, 5 червня, не вдалося залагодити конфлікт з Туреччиною навколо авіабази "Інджирлик".

"Німецька хвиля" зазначає, що Німеччина просила надати німецьким парламентаріям необмежене право відвідувати солдатів бундесверу на базі "Інджирлик", розташованої на півдні Туреччини. Там розміщені близько 260 німецьких військовослужбовців. Вони підтримують повітряні удари по базах угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку, здійснюючи розвідку з повітря і дозаправку літаків.

У середині травня Анкара не дала дозвіл на в'їзд делегації комітету бундестагу ФРН з оборони, яка повинна була відвідати "Інджирлик". На цей крок турецька влада пішла після того, як Берлін надав притулок низці військовослужбовців із Туреччини.

Подібні інциденти траплялися і раніше.

Габріель після зустрічі з турецьким міністром Мевлютом Чавушоглу заявив, що сторонам не вдалося досягти компромісу. "Я дуже про це шкодую, але прошу зрозуміти, що ми будемо змушені передислокувати солдатів", - заявив він.

Фото: EPA/UPG

Формального рішення про виведення німецьких військових із Туреччини, за його словами, ще не прийнято, не існує і ніякого плану того, як це може відбуватися. Однак ніякої альтернативи передислокації бундесверу з "Інджирлика" не існує, сказав далі голова німецького зовнішньополітичного відомства.

Солдати німецької армії можуть бути передислоковані в Йорданію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram