ГоловнаСвіт

Литва починає будувати паркан на кордоні з Росією

Огорожа протяжністю 45 км з'явиться уздовж держкордону з Калінінградською областю.

Литва починає будувати паркан на кордоні з Росією
Фото: www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy

Литва в понеділок розпочинає будівництво захисної огорожі протяжністю майже 45 кілометрів на кордоні з Калінінградською областю Росії. У селі Рамонішкяй Шакяйського району відбудеться церемонія закладення першого стовпа прикордонної споруди.

Вартість робіт - 1,335 млн євро. Гроші виділені з бюджету Литви, повідомляє "Делфі".

На відрізках уздовж держкордону з Калінінградською областю буде побудовано металевий сегментний паркан приблизно двометрової висоти з додатковим обладнанням. Досі кордон між державами позначали лише спеціальні знаки і 13-метрова контрольна смуга. Паркан буде зведено на ділянках від точки тристороннього перетину державних кордонів Литви, Польщі та Росії в районі озера Віштітіс (Віштинець) і відрізками буде продовжено в Шакяйському і Вілкавішкському районах до Немана.

Усі передбачені в угоді роботи з облаштування інфраструктури нової огорожі планують завершити до 20 грудня цього року.

Також планують до 2020 року звести паркан на кордоні Литви з Білоруссю. За словами правоохоронців, ці огорожі зводять з метою приборкання контрабанди і захисту від нелегальної міграції.

Водночас міністр внутрішніх справ Еймутіс Місюнас на початку року, кажучи про необхідність стіни, згадав ситуацію, коли російські службовці потрапили на територію Естонії і викрали естонського поліцейського, а потім звинуватили його в незаконному перетині кордону. Тому, за словами міністра, важливо запобігти подібним інцидентам. "Паркан - це знак, що сусідню державу ми розцінюємо як агресора", - наголосив тоді Місюнас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram