ГоловнаСвіт

SpaceX уперше запустила вантажний корабель Dragon, який уже літав у космос

Перший ступінь ракети успішно приземлився на майданчик.

SpaceX уперше запустила вантажний корабель Dragon, який уже літав у космос
Фото: spacex.com

Аерокосмічна компанія SpaceX у ніч на неділю вперше запустила вантажний корабель Dragon, який уже літав у космос.

Як зазначає видання N+1, SpaceX акцентує на багаторазових космічних запусках, щоб знизити вартість у кожному окремому випадку. На цей момент SpaceX раз уже запустила перший ступінь ракети-носія Falcon 9, який використовували раніше, і на цьому запуску заощадила половину вартості нового ступеня. Тепер SpaceX уперше повторно запустила вантажний корабель Dragon.

Корабель стартував на борту ракети-носія Falcon 9 із майданчика 39A на мисі Канаверал 4 червня о 00:07 за київським часом. Перший ступінь ракети успішно приземлився на майданчик, і тепер у розпорядженні SpaceX уже 10 перших ступенів Falcon 9, один із яких використовували двічі.

Через 10 хвилин після старту Dragon успішно відокремився від другого ступеня Falcon 9, а ще через чотири хвилини корабель розгорнув панелі сонячних батарей і продовжив політ до МКС, до якої він пристикується 5 червня.

Це став 11-й за ліком запуск для вантажного корабля Dragon до МКС і 100-й запуск з майданчика 39A. На борту космічної вантажівки перебувають запаси для екіпажу, а також матеріали та наукове обладнання для експериментів з вирощування рослин у невагомості, горіння газів, випробувань нових сонячних батарей для супутників, вивчення нейтронних зірок і дослідження поведінки гелів і інших колоїдних систем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram