ГоловнаСвіт

У Росії арештували понад 16 тис. пляшок чорногорського вина

Росспоживнагляд стверджує, що у вині чорногорського виробництва було виявлено надмірну кількість пестицидів.

У Росії арештували понад 16 тис. пляшок чорногорського вина
Роспотребнадзор
Фото: trkterra.ru

Росспоживнагляд заборонив ввезення в Росію алкоголю чорногорського виробника 13. Jul Plantaze.

Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

"Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя раніше повідомляла про заборону ввезення на територію Російської Федерації з 26 квітня 2017 року алкогольної продукції виробництва "13.JUL PLANTAZE" AD (Республіка Чорногорія) і конфіскацію за рішенням Арбітражного суду міста Москви близько 15,5 тис. пляшок зазначеної продукції", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку із цим у Підмосков'ї Росспоживнагляд арештував ще 16,2 тис. пляшок алкоголю цієї марки. Повідомляють, що частина цієї продукції може ще перебувати в роздрібній торгівлі.

У Росспоживнагляді заявляють, що у 24 партіях вина виробництва 13.JUL PLANTAZE були виявлені пестициди і пластифікатори в концентраціях, що перевищують гігієнічні нормативи.

Зазначимо, що останнім часом відносини РФ і Чорногорії помітно погіршилися. Зокрема, раніше цього тижня Чорногорія звинуватила РФ у втручанні у свою зовнішню політику. А Росія недавно заборонила в'їзд представникові Демократичної партії соціалістів Чорногорії Міодрагу Вуковичу. Чорногорські ЗМІ повідомили, що РФ також заборонила в'їзд у країну прем'єрові, спікеру парламенту Чорногорії і 46 депутатам чорногорського парламенту, які голосували за вступ країни в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram