ГоловнаСвіт

Під час вибуху в Кабулі загинули 90 людей, 350 поранено (Оновлено)

Поки що невідомо, чи постраждали іноземні дипломати.

У результаті вибуху біля посольства Німеччини в Кабулі загинули 65 людей, ще понад 325 отримали поранення.

Про це повідомляє телеканал Tolo News з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Афганістану.

Джерело в службі безпеки заявило Reuters, наразі невідомо, чи постраждали в результаті вибуху співробітники посольства.

Агентство раніше повідомляло, що вибух здійснив терорист-смертник. Він підірвав себе в замінованому автомобілі недалеко від німецького диппредставництва. При цьому агентство зазначало, що в цьому районі Кабула також розташовані кілька посольств інших країн, тому конкретна мета нападу поки що незрозуміла.

Оновлено: Як уточнює агентство Рейтер з посиланням на медичні джерела, під час вибуху загинули 80 людей, 350 людей постраждали.

У результаті вибуху також пошкоджено будівлі посольств Китаю і Франції в Афганістані. За словами представників цих дипмісій, ніхто не постраждав.

Оновлено о 14:35: Число загиблих під час вибуху в Кабулі зросло до 90 осіб, повідомляє Pajhwok Afghan News з посиланням на джерела у сфері охорони здоров'я і безпеки.

За даними агентства, в результаті вибуху також було знищено і пошкоджено понад 50 транспортних засобів.

Нагадаємо, на початку травня в Кабулі стався вибух біля посольства США. Як повідомляло агентство Reuters, за попередніми даними, ціллю бойовиків була колона бронетранспортерів коаліції НАТО, яка в Афганістані діє під керівництвом місії Resolute Support («Рішуча підтримка»). У результаті вибуху загинули вісім мирних жителів, ще 25 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram