ГоловнаСвіт

На зустрічі з Макроном Путін назвав королеву Франції Анну Ярославну "російською"

1051 року Анна Ярославна, яку в світі називають Анна Київська, вийшла заміж за короля Франції Генріха I.

На зустрічі з Макроном Путін назвав королеву Франції Анну Ярославну "російською"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі заявив, що дочка князя Ярослава Мудрого Анна була "російською", передає ZN.ua.

"Освічена французька публіка знає про російську Анну - королеву Франції; молодша дочка нашого великого князя Ярослава Мудрого була дружиною Генріха I і зробила істотний внесок у розвиток Франції, будучи однією з засновниць як мінімум двох європейських династій - Бурбонів і Валуа, одна з яких досі править в Іспанії", - сказав Путін.

1051 року Анна Ярославна, яку в світі називають Анна Київська, дочка князя Ярослава Мудрого та Шведської принцеси Інгегерди, племінниця святих Бориса і Гліба, братів Ярослава Мудрого, вийшла заміж за Генріха І, короля Франції в Реймсі і стала королевою Франції.

У 2013 році Українська Єпархія святого Володимира у Парижі на чолі з єпископом Борисом (Ґудзяком), президентом Українського католицького університету, придбала церкву в Санлісі, поруч з Абатством святого Венсана, яке заснувала королева Франції Анна Ярославна в 1060 році.

У листопаді 2016 року російська влада встановила біля Кремля пам'ятник київському князю Володимиру. Президент РФ Володимир Путін 28 липня 2015 року, в день пам'яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, заявив, що той "поклав початок створенню єдиної російської нації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram