ГоловнаСвіт

Зять Трампа намагався налагодити таємний канал зв'язку з Росією

ФБР почало перевірку щодо Джареда Кушнера.

Зять Трампа намагався налагодити таємний канал зв'язку з Росією
Джаред Кушнер
Фото: EPA/UPG

Старший радник президента США і зять Дональда Трампа Джаред Кушнер пропонував послу Росії в США Сергію Кисляку використовувати спеціальні дипломатичні засоби зв'язку для встановлення "секретного каналу зв'язку" з Москвою, пише The Washington Post з посиланням на джерела серед американських чиновників.

Таку пропозицію, за даними газети, Кушнер зробив Кисляку під час зустрічі, яка пройшла в Trump Tower на початку грудня. На цій зустрічі також був присутній екс-радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн. Російський посол передав цю інформацію в Москву по дипломатичних каналах зв'язку, і повідомлення було перехоплено американськими спецслужбами.

Посол Росії в США, пише видання, "був приголомшений" пропозицією Кушнера використовувати для встановлення такого "секретного каналу комунікації" засоби зв'язку російської дипломатичної місії в США.

Напередодні стало відомо, що ФБР почало перевірку щодо Джареда Кушнера через серію зустрічей, які він провів з головою Зовнішекономбанку Сергієм Горьковим і російським послом Сергієм Кисляком в грудні 2016 року. Про зустріч Кушнера з послом Росії в США було відомо з березня, проте її значення було применшено. Тепер ФБР вирішило вивчити зустрічі Кушнера з послом і російським банкіром ретельніше.

За даними агентства Reuters, Кушнер також приховав щонайменше три контакти з послом Росії в США (два з них - телефонні розмови) під час президентської кампанії Дональда Трампа в 2016 році і після неї.

Нагадаємо, для розслідування зв'язків передвиборного штабу Трампа з Росією Міністерство юстиції США призначило спеціального прокурора. Ним став колишній глава ФБР Роберт Мюллер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram