ГоловнаСвіт

Кріштіану Роналду заплатив €6 млн, щоб уникнути кримінального переслідування

Податкова служба Іспанії звинуватила футболіста в несплаті з 2011 по 2013 роки податків на суму 15 млн євро.

Кріштіану Роналду заплатив €6 млн, щоб уникнути кримінального переслідування
Фото: EPA/UPG

Нападник мадридського "Реала" і збірної Португалії з футболу Кріштіану Роналду добровільно заплатив 6 млн євро податку ще до офіційного звинувачення в невиконанні ним податкових зобов'язань.

Про це в п'ятницю, 26 травня, повідомила іспанська газета Marca, повідомляє DW.

Раніше з'явилися повідомлення про те, що податкова служба Іспанії звинуватила знаменитого футболіста в несплаті з 2011 по 2013 роки податків на суму 15 млн євро і зараз вирішує питання, чим є його дії: адміністративним порушенням або податковим злочином. У першому випадку Роналду засудили б до штрафу, у другому йому могло загрожувати позбавлення волі на строк від 15 місяців до 5 років.

Міністерство фінансів Іспанії підтримало претензії податкової служби, зазначивши, що на рішення про кваліфікацію проступку Роналду можуть вплинути такі фактори, як визнання футболістом своєї провини і виплата прихованої суми. Хоча зоряний форвард "Реала" виплатив лише частину боргу, це допоможе йому уникнути кримінального переслідування, пише Marca.

Нагадаємо, в липні іспанський суд засудив футболіста "Барселони" Ліонеля Мессі до 21 місяця тюремного ув'язнення за ухилення від сплати податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram