ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдума ввела кримінальну відповідальність за створення "груп смерті" в соцмережах

За документ проголосували 408 російських депутатів, проти не висловився ніхто.

Держдума ввела кримінальну відповідальність за створення "груп смерті" в соцмережах
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії прийняла в третьому читанні законопроект віце-спікера Ірини Ярової про кримінальну відповідальність за створення "груп смерті" в соцмережах. За документ проголосували 408 депутатів, проти не висловився ніхто.

Трансляція засідання ведеться на сайті Думи, повідомляє "Медуза"

Документ було схвалено Думою за два місяці, під час обговорення в нього внесли тільки технічні зміни. При цьому уряд пропонував скоригувати деякі формулювання, які суперечать уже існуючим статтям Кримінального кодексу.

Після схвалення законопроекту в Раді Федерації Росії і підписання президентом РФ у Кримінальному кодексі з'являться три нові статті: про схиляння до самогубства або допомогу в самогубстві; про організацію схиляння до самогубства; про залучення неповнолітніх до діяльності, яка загрожує їхньому життю.

При цьому в Росії вже розслідують як мінімум одну кримінальну справу про "групу смерті", підозрюваним у якій проходить Філіп Будейкін (Лис). Йому пред'явлено звинувачення за статтею КК про доведення до самогубства.

Широке обговорення "груп смерті" і гри "Синій кит" почалося після публікації в 2016 році матеріалів "Новой газети", яка стверджувала, що від рук суїцидальних паблік загинули більш ніж сто підлітків. Такі цифри суперечать офіційній статистиці МВС РФ.

Як повідомляли 25 квітня, "групи смерті" довели до самовбивства чотирьох українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram