ГоловнаСвіт

Саудівська Аравія купить у США озброєння на $ 110 млрд

Угоду уклали в рамках візиту Трампа в Ер-Ріяд. 

Саудівська Аравія купить у США озброєння на $ 110 млрд
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати  Америки домовилися про продаж Саудівській Аравії озброєння на суму майже 110 млрд доларів, пише "Голос Америки".

Про це стало відомо в рамках зарубіжного турне президента США Дональда Трампа. Саудівська Аравія стала першою країною, яку Трамп відвідує в ході своєї першої поїздки за межі США в ролі президента.

Церемонія підписання військової угоди на постачання американської військової техніки відбулася в Королівському палаці Ер-Ріяда.

"Це комплексна поставка, до якої входить військова техніка, а також її обслуговування, покликана гарантувати безпеку в довгостроковій перспективі для Саудівської Аравії та країн Перської затоки перед лицем іранської загрози. Це також посилить можливості Саудівського королівства робити внесок у боротьбу з тероризмом у регіоні, таким чином знижуючи навантаження на американських військових під час проведення операцій", - ідеться в заяві Білого дому.

До угоди увійшла, зокрема, угода на 6 мільярдів доларів, в рамках якої в Саудівській Аравії буде проводитися складання 150-ти вертольотів Lockheed Martin Blackhawk, у результаті чого в королівстві буде створено 450 нових робочих місць. Також Ер-Ріяд купить танки, артилерійські установки, бронетехніку, кораблі берегової оборони, протиракетні комплекси "Петріот" і THAAD.

Саудівська Аравія має давні й міцні зв'язки зі США в галузі енергетики й оборони. Взимку, коли Трамп спробував заборонити в'їзд громадянам декількох мусульманських держав, Саудівської Аравії не виявилося в цьому списку. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram