ГоловнаСвіт

Опубліковано карту грошових вимог ЄС для українських мандрівників

Вимоги діють для громадян усіх держав, включаючи тих, хто подорожує в ЄС з візою.

Опубліковано карту грошових вимог ЄС для українських мандрівників
Фото: depositphotos.com/rossandhelen

В Україні запустили сайт про правила безвізового в'їзду, на якому опубліковано інформацію про те, скільки мандрівники повинні мати грошей при перетині кордону в країни ЄС.

Відповідна інформація розміщена на сайті "Мандруй відповідально" ГО "Європа без бар'єрів".

На сайті опубліковано карту Європи з інформацією про вимоги окремих країн до мінімальної суми коштів, яку потрібно мати з собою при перетині кордону, а також документів, які можуть служити підтвердженням наявності засобів до існування. Відзначимо, що ці вимоги діють для громадян усіх держав, і також зараз діють для тих, хто подорожує в ЄС з візою.

Так, за даними цього сервісу, в Угорщині необхідно мати з собою мінімум €3,2 на день (1000 угорських форинтів), а в Іспанії - до €71 на день. У Франції норма - €32,5 на день для тих, хто має підтвердження наявності житла, і €120, якщо немає підтвердження наявності житла.

Німеччина вимагає €45 на день, Швеція - €47, Нідерланди - €34. У Польщі - 300 злотих на день (близько двох тис. гривень) у разі перебування до трьох днів.

Нагадаємо, в середу, 17 травня, в Європарламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акту, яким буде запроваджено безвізовий режим для громадян України.

Після підписання рішення про безвізовий режим ще має бути оприлюднене в Офіційному журналі ЄС. Через 20 днів безвізовий режим набуде чинності; очікується, що він запрацює з 11 червня. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram