ГоловнаСвіт

WikiLeaks опублікував нові документи ЦРУ про кібершпіонаж

Секретні документи розповідають про проект під назвою Athena. 

WikiLeaks опублікував нові документи ЦРУ про кібершпіонаж

Проект WikiLeaks опублікував нову частину документів, яку представив як секретні документи ЦРУ про проект під назвою Athena.

Про це повідомляється на сайті WikiLeaks

За інформацією WikiLeaks, Athena дозволяє віддалено проводити налаштування зараженого комп'ютера, встановлювати шкідливі програми і передавати з нього файли. Вона працює на операційних системах Windows.

У документах йдеться про те, що програма була розроблена ЦРУ спільно з американською компанією Siege Technologies, яка займається кібербезпекою.

Нагадаємо, що в березні WikiLeaks повідомив про початок серії публікацій документів  ЦРУ під назвою Vault 7. Організація назвала це найбільшим зливом документів відомства. Перша частина документів називалася Year Zero. Вона включала в себе близько 9000 файлів. 

Документи демонструють можливість американських спецслужб зламувати смартфони на базі Apple iPhone, Android і Microsoft Windows, а також телевізори Samsung, перетворюючи їх на мікрофони. ЦРУ відмовилося коментувати публікацію WikiLeaks, зокрема справжність і зміст розвідувальних документів.

У зв'язку з публікацією документів у США  почалося розслідування. Слідство вивчає, як документи потрапили до WikiLeaks і чи могли вони бути передані одним зі співробітників розвідувального управління.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram