ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мін'юст РФ розробляє єдину базу даних про всіх громадян Росії

Розробкою нового реєстру займається Мін'юст, Мінфін і Федеральна податкова служба.

Мін'юст РФ розробляє єдину базу даних про всіх громадян Росії
Россияне
Фото: EPG

Міністерство юстиції Росії заявило, що займається створенням єдиного реєстру населення, який об'єднає відомості про всіх громадян країни.

Про це розповіла директор департаменту правової допомоги і взаємодії з судовою системою Мін'юсту Росії Олександра Дронова, повідомляє "РИА Новости"

За словами Дронової, робота над реєстром триває з початку року. Розробкою займається Мін'юст, Мінфін і Федеральна податкова служба.

"Для нашої країни це безпрецедентний ресурс, який у зарубіжних країнах давно і ефективно існує. В Росії ніколи не було єдиного ресурсу, де були б усі відомості про населення", - сказала Дронова.

Вона додала, що "на чолі ресурсу ставиться людина, і до неї достиковуються різні зв'язки" - йдеться про статус громадянина, про акти громадянського стану, податкові дані, інформацію про контакти з правоохоронними органами і так далі.

У липні 2016 року прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив Мінзв'язку створити єдиний реєстр населення. Планували, що до осені 2016 року відомство розробить концепцію нової бази даних і підготує проект. Реєстр повинен зробити держпослуги доступнішими для громадян і позбавити відомства зайвих паперів. Мінзв'язку тоді прогнозував, що до 2018 року 70% громадян отримуватимуть держпослуги в електронному вигляді. На той момент кількість користувачів електронних держпослуг сягала 40%.

Нагадаємо, на початку квітня Мін'юст РФ визнав зображення Путіна з яскравим макіяжем екстремістським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram