ГоловнаСвіт

Китай і США підписали нову торговельну угоду

Нова угода відкриє ринок КНР для американських рейтингових компаній і операторів кредитних карт.

Китай і США підписали нову торговельну угоду
Фото: thediplomat.com

США і Китай досягли торгової домовленості з десяти пунктів, яка відкриває китайський ринок для американських рейтингових компаній і операторів кредитних карт.

Подробиці угоди, укладеної в квітні, опубліковано на сайті Міністерства торгівлі США.

Відзначено, що Китай також відновить імпорт зі США скрапленого газу та яловичини, а у відповідь зможе експортувати в США м'ясо птиці. Крім того, китайські банки зайдуть на американський ринок. Про це домовилися Дональд Трамп і лідер Китаю Сі Цзіньпін під час його останнього візиту в США.

Китай відкриє для США свої ринки в рамках стоденного плану щодо переформатування торгових відносин між двома країнами, який лідери країн затвердили в квітні.

Про обсяги майбутніх поставок зрідженого газу в Китай у заяві не йдеться, оскільки контракти ще не уклали. Умови будуть обговорювати окремо відповідно до комерційних інтересів постачальників і покупців.

Для доступу американських операторів кредитних карт і рейтингових агентств на китайський ринок визначені часові межі - до 16 липня в Китаї повинні почати працювати два рейтингові агентства, які належать іноземним компаніям. До цієї дати повинен початися процес ліцензування американських операторів кредитних карт.

Нагадаємо, в січні голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що світові потрібні стабільні відносини між Китаєм і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram