ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії почали більше поважати Кадирова, - соцопитування

55% росіян упевнені, що робота Кадирова йде на користь країні загалом.

У Росії почали більше поважати Кадирова, - соцопитування
Рамзан Кадыров
Фото: gr-sozidatel.ru

Росіяни почали краще ставитися до голови Чечні Рамзана Кадирова

Про це свідчать результати опитування ВЦВГД, які наводить "Интерфакс".

Частка тих, хто шанобливо ставиться до Кадирова, зросла з 31% рік тому до 42%. Довіряють Кадирову 24% респондентів (проти 15% рік тому), ставляться з симпатією - 23% (16% рік тому). Число байдужих до голови Чечні знизилося з 24% до 16%.

У повідомленні наголошено, що про Кадирова вперше почули 6% учасників опитування, а 2% - не змогли відповісти, чим він їм відомий, тоді як більшість респондентів змогла так чи інакше його охарактеризувати.

У відповідях учасників опитування переважає нейтральне визначення (керівник Чечні, 70%) і позитивні висловлювання: людина, що стабілізувала ситуацію в регіоні (5%), "добрий, хороший", "патріот" (по 4%), "шановний/адекватний/впливовий/активний політик" (3%).

Згідно з даними, 55% впевнені, що робота Кадирова йде на користь країні загалом, категорично з цим не згодні 4%, а 22% вважають, що частину його дій можна оцінювати позитивно, частину - негативно.

Гендиректор ВЦВГД Валерій Федоров, коментуючи підсумки опитування зазначив, що Кадирова "сприймає більшість росіян як ефективного і патріотичного лідера, який гарантує безпеку і розвиток своєї республіки в складі Росії". Федоров також додав, що "критичні стріли на адресу Кадирова не знаходять серйозного відгуку в масовій свідомості".

Нагадаємо, останнім часом ім'я Кадирова неодноразово звучало в зв'язку зі скандалом довкола утисків геїв у Чечні. Сам Кадиров раніше в травні заявив, що в Чечні немає людей нетрадиційної орієнтації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram