ГоловнаСвіт

Штаб Макрона зазнав хакерської атаки за півтора дня до другого туру виборів у Франції

В Інтернет виклали 9 Гб електронного листування.

Штаб Макрона зазнав хакерської атаки за півтора дня до другого туру виборів у Франції
Фото: EPA/UPG

Штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона заявив про масивну хакерську атаку, в результаті якої в мережу потрапило 9 Гб електронного листування.

"Рух вперед!" став жертвою масивної і скоординованої атаки сьогодні ввечері, яка призвела до поширення в соціальних мережах різної внутрішньої інформації", - цитує Reuters заяву штабу Макрона.

Користувач під ніком EMLEAKS виклав листування у відкритий доступ у веб-додатку Pastebin, що дозволяє анонімно завантажувати уривки тексту або вихідного коду і ділитися цими даними з іншими користувачами.

Півтора тижня тому оточення кандидата в президенти вже заявляло про спробу зламати електронну пошту. Представник штабу Макрона Лоуренс Хаїм тоді стверджувала, що ця спроба була "абсолютно безуспішною". Тоді хакери спробували отримати доступ до паролів співробітників штабу, щоб читати їхнє листування.

25 квітня Associated Press з посиланням на джерела в японській компанії Trend Micro, що спеціалізується на антивірусному захисті, а також голову її відділу цифрових технологій Муніра Махджоубі повідомило, що сайт кандидата в президенти Франції Макрона неодноразово зазнавав хакерських атак. За даними агентства, з грудня 2016 року це відбувалося як мінімум 160 разів.

Нагадаємо, що другий тур президентських виборів у Франції відбудеться 7 травня. Віднині там заборонена будь-яка агітація, під якою мають на увазі навіть пости політичного характеру в соціальних мережах. Виняток становить лише особисте листування. Агітацією також не вважається публікація на особистій сторінці в соцмережах імені кандидата, за якого власник акаунта проголосував на виборах.

Найсуворіші обмеження накладаються на кандидатів у президенти, які не мають права в цей час ні проводити публічні збори, ні давати інтерв'ю, ні публікувати заяв на своїх офіційних сайтах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram