ГоловнаСвіт

Кадиров заявив, що в Чечні нема людей нетрадиційної орієнтації

"Щоб чоловіки одружувалися з чоловіками, а жінки з жінками" - для чеченського "народу неприйнятно".

Кадиров заявив, що в Чечні нема людей нетрадиційної орієнтації

Голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що "в чеченському суспільстві нема явища, іменованого нетрадиційною орієнтацією", повідомляє Радіо Свобода.

5 травня Кадиров зазначив, що заяв про утиски людей не надходило.

"Якщо Захід від нас в ультимативній формі вимагає прийняти їхні правила, щоб чоловіки одружувалися з чоловіками, а жінки з жінками, всиновлювали дітей, вчили їх того ж, то це для нашого народу є неприйнятним", - зазначив він.

При цьому Рамзан Кадиров висловив готовність тісно співпрацювати з уповноваженим з прав людини Тетяною Москальковою з перевірки повідомлень про порушення прав людей з нетрадиційною орієнтацією в Чечні.

Раніше в п'ятницю президент РФ вперше публічно прокоментував ситуацію з переслідуванням гомосексуалів у Чечні. Володимир Путін пообіцяв "переговорити" з генпрокурором і головою МВС про переслідування геїв в республіці.

На початку квітня про переслідування геїв у Чечні написала "Нова газета". За даними видання, у республіці за підозрою в гомосексуальності було затримано близько ста осіб, троє вбиті. Про переслідування геїв у Чечні також повідомили "Радіо Свобода" і "Сноб" з посиланням на свої джерела.

Влада Чечні звинуватила "Нову газету" в наклепі, заявивши, зокрема, що в республіці нема гомосексуалів. Представники правоохоронних органів республіки заявили, що не отримували жодного звернення про переслідування геїв. Повідомлення про переслідування гомосексуалів у Чечні отримали широкий резонанс і за межами Росії. Так, канцлер ФРН Ангела Меркель на зустрічі з Володимиром Путіним 2 травня попросила президента РФ використовувати свій вплив для захисту прав геїв у Чечні.

Нагадаємо, що напередодні голови МЗС п'яти країн Європи зажадали розслідувати викрадення геїв у Чечні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram