ГоловнаСвіт

Мей звинуватила ЄС у спробі вплинути на вибори в Британії

На думку прем'єра, "брюссельські бюрократи" намагаються перешкодити Лондону укласти вигідну угоду з Євросоюзом.

Мей звинуватила ЄС у спробі вплинути на вибори в Британії
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Тереза Мей виступила з жорсткою заявою щодо спроб вплинути на заплановані на червень вибори у Великобританії, передає DW.

Заяву прем'єр зробила в середу, 3 травня, після формального припинення повноважень парламенту і початку передвиборної кампанії.

"Позиція Великобританії в переговорах неправильно подавалася в континентальній пресі, переговорна позиція Єврокомісії стала жорсткішою, європейські політики і чиновники виголошували погрози проти Великобританії. Усі ці дії навмисне заплановані в часі так, щоб змінити результати загальних виборів", - поскаржилася Мей, слова якої подає Reuters.

"Події останніх декількох днів показали, (...) що в Брюсселі є ті, хто не хоче успіху цих переговорів. Ті, хто не хоче добробуту для Великобританії", - заявила Мей.

Вона підкреслила, що хто б не виграв вибори, потрібно домогтися "найкращої угоди" про Brexit.

"Якщо ми дозволимо брюссельським чиновникам зверхньо ставитися до нас, то втратимо шанс побудувати справедливіше суспільство", - цитує голову британського уряду інформаційне агентство AFP

Свіже опитування соціологічної фірми Kantar прогнозує 48% підтримки консерваторів, 24% - лейбористів і 11% - ліберальних демократів.

Нагадаємо, що вибори у Великобританії проходять за мажоритарною системою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram