ГоловнаСвіт

Путін і Ердоган домовилися про взаємне скасування санкцій, крім заборони на помідори

Заборону на ввезення в РФ турецьких помідорів скасують, коли російські виробники окуплять інвестиції, спричинені закриттям ринку.

Путін і Ердоган домовилися про взаємне скасування санкцій, крім заборони на помідори
Фото: EPA/UPG

Президенти Росії Володимир Путін і Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час зустрічі в Сочі в середу, 3 травня, домовилися про зняття практично всіх взаємних торгових обмежень, повідомляє Німецька хвиля

Винятком є лише заборона на ввезення в РФ турецьких помідорів. За словами Путіна, її скасують після того, як російські виробники окуплять інвестиції, спричинені закриттям ринку.

Путін підкреслив, що досяг з Ердоганом домовленості "про комплексне розв'язання всіх проблем, пов'язаних з обмеженнями".

Також він заявив, що російсько-турецькі відносини "набувають особливого характеру, особливого статусу і в повному форматі відновлюються".

Вказавши на численні контакти представників обох сторін, Ердоган висловив задоволення станом міждержавних відносин.

Він також висловився за створення в Сирії зон безпеки. За його словами, такі зони стануть "ключем" для припинення кровопролиття. Володимир Путін погодився з Ердоганом в тому, що створення зон безпеки повинно призвести до зміцнення режиму припинення вогню.

Росія ввела санкції проти Туреччини наприкінці 2015 року, після того як турецькі ВПС збили в Сирії російський бомбардувальник. Передусім вони торкнулися сільгосппродукції, сировини і продовольства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram