ГоловнаСвіт

Росія списала борг Киргизстану в розмірі $240 млн

Усю суму було списано разом.

Росія списала борг Киргизстану в розмірі $240 млн
Фото: russkg.ru

Росія списала борг Киргизстану в розмірі $240 млн. Відповідне розпорядження підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв.

Документ опубліковано на російському офіційному порталі правової інформації

Списання боргу Киргизстану перед Росією було погоджено з російським МЗС, Мінекономрозвитку і "Зовнішекономбанком". Підготував проект документа Мінфін РФ. Його також узгодили з киргизькою стороною.

Рішення про списання боргу, зазначає РИА Новости, було прийнято в рамках програми з надання Росією офіційної допомоги розвитку Киргизстану. Всю суму - $240 млн - було списано разом.

У 2012 році Росія і Киргизстан підписали угоду про списання заборгованості в розмірі $500 млн. У документі вказувалося, що погашення боргу буде відбуватися поетапно. Спочатку буде списано $188,9 млн у день набуття угодою чинності, а після цього, впродовж 10 наступних років, буде списуватися друга частина боргу - $300 млн.

У квітні начальник управління державного боргу міністерства фінансів республіки Бакит Сидиков повідомив, що з $300 млн боргу було списано $60 млн. Він зазначив, що Киргизстан розраховує на одноразове списання боргу, що залишився - $240 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram