ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

З банку РПЦ зникли $90 млн, - "Ведомости"

Гроші з "православного" банку видавали під розписки і під звіт, але в банк їх не повертали.

З банку РПЦ зникли $90 млн, - "Ведомости"
Фото: Ведомости

Тимчасова адміністрація, призначена в банк "Пересвет", основним власником якого є Російська православна церква, виявила зникнення приблизно $90 млн.

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на кредитора банку і джерело, близьке до Центробанку РФ.

"З каси "Пересвету" зникло близько 780 млн руб ($13,7 млн), приблизно $50 млн і 25 млн євро, уточнює одне з джерел, це виявилося, коли в банк прийшла тимчасова адміністрація", - йдеться в повідомленні.

Гроші з каси, розповіло одне з джерел видання, видавали під розписки і під звіт, але в банк їх не повертали. Коли в "Пересвет" прийшла тимчасова адміністрація, документів, що засвідчують, кому видавали гроші з каси, не було. Гроші, за словами касирів, були видані "під чесне слово".

ЦБ ввів у банку "Пересвет" тимчасову адміністрацію в жовтні 2016 року. Перед цим банк обмежив видачу коштів клієнтам і не зміг розмістити черговий випуск своїх облігацій. За розміром активів "Пересвет" займав на 1 жовтня 2016 року 44 місце в банківській системі Росії.

Банк РПЦ було вирішено санувати. Санація, за даними видання, обійдеться майже в 160 млрд рублів ($2,8 млрд) і стане однією з найдорожчих у новітній історії Росії.

Як повідомляли в жовтні 2016 року, в банку РПЦ "зависли" 16 мільярдів рублів державних енергохолдингів РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram