ГоловнаСвіт

Ле Пен отримала від Кремля €9 млн в обмін на підтримку політики Росії в Україні, - "Ехо Москви"

Правоохоронні органи Франції ведуть попереднє розслідування ситуації.

Ле Пен отримала від Кремля €9 млн в обмін на підтримку політики Росії в Україні, - "Ехо Москви"
Ле Пен
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен отримала €9 млн у російському банку в обмін на підтримку політики Росії на Україну.

Про це повідомляє "Эхо Москвы" з посиланням на RNS.

Відзначають, що посередником при угоді став спецпредставник президента РФ Володимира Путіна сенатор Олександр Бабаков.

Правоохоронні органи Франції вже ведуть попереднє розслідування ситуації, повідомляє видання. Стверджують, що в центрі схеми фінансування партії "Національний фронт" був соратник Ле Пен по партії Жан-Люк Шафхаузер.

У 2014 році він виступав посередником при отриманні кредиту в Першому чесько-російському банку. З російського боку ці ж функції виконував член Ради Федерації і спецпредставник президента із взаємодії з організаціями співвітчизників за кордоном Олександр Бабаков. В особистому листуванні Шафхаузер стверджував, що Ле Пен готова виступити із заявою з приводу ситуації в Україні, але вона цього так і не зробила. Стверджують також, що посередники зустрічалися в березні минулого року в Женеві для обговорення нових кредитів для "Національного фронту" в інших російських банках.

Кредит у Першому чесько-російському банку "Національний фронт" отримав у вересні 2014 року. Близько року тому його переуступили московській фірмі, але АСВ оскаржує цю угоду.

Нагадаємо, у другому турі голосування на виборах президента Франції, який пройде в неділю, 7 травня, Марін Ле Пен протистоїть Еммануелю Макрону. Ле Пен отримала безліч прихильників, виступаючи проти Євросоюзу. Вона пообіцяла в разі своєї перемоги провести референдум про вихід Франції з ЄС, що за аналогією з британським "Брекзитом" уже отримало прізвисько "Фрекзит".

Її підтримують виборці в сільських регіонах, а також у колишніх індустріальних центрах, яких приваблюють її обіцянки повернути контроль над кордонами країни і радикально скоротити масштаби імміграції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram