ГоловнаСвіт

У Сирії загинув російський військовий радник

Підполковника Олексія Бучельникова застрелив снайпер.

У Сирії загинув російський військовий радник
Архив
Фото: EPA/UPG

У Сирії загинув російський військовий радник, підполковник Олексій Бучельников, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Міноборони Росії.

"Олексій Бучельников перебував у Сирії в складі групи російських військових радників, виконуючи завдання навчання особового складу артилерійських підрозділів сирійських військ. Під час проведення заняття з бойової підготовки сирійський підрозділ зазнав обстрілу снайпера бойовиків", - сказали в Міноборони РФ.

У результаті обстрілу Бучельников отримав смертельне поранення.

Загиблого подано до державної нагороди посмертно.

Із загибеллю Бучельникова офіційне число загиблих російських військових за час сирійської кампанії зросло до 32. За даними ЗМІ, число загиблих у Сирії росіян може бути більшим, оскільки частина з них брала участь у сирійському конфлікті як співробітники приватних військових компаній.

Росія проводить військову операцію в Сирії з осені 2015 року. Російська влада стверджує, що в операції задіяно тільки авіацію і планів починати масштабну наземну операцію немає.

Найбільшою разовою бойовою втратою російської сторони стала загибель п'яти військовослужбовців минулого серпня. Вертоліт Мі-8, у якому вони летіли, збили із землі. У результаті загинули обидва льотчики і три пасажири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram