ГоловнаСвіт

У Сенаті США вирішили не вводити нові санкції проти Росії

Пункт про нові обмеження вирішили поки що викреслити.

У Сенаті США вирішили не вводити нові санкції проти Росії
Фото: en.wikipedia

Голова сенатського комітету з міжнародних відносин республіканець Боб Коркер і лідер демократичної меншості в цьому комітеті Бен Кардін домовилися вживати подальших заходів для протистояння російському впливу в Східній Європі, однак при цьому не вводити додаткові санкції проти Москви, повідомляє видання Politico.

Спочатку з ініціативою законопроекту, який передбачає нові обмеження стосовно Росії за її втручання в Україні, Сирії і в кампанію з президентських виборів у США в 2016 році, в січні виступив саме Кардін. Його союзниками в цьому питанні виступали, зокрема, члени Республіканської партії - Джон Маккейн, Марко Рубіо і Ліндсей Грем. Однак тепер Кардін погодився викреслити пункт про санкції з законопроекту, який закликає вжити нових заходів для зменшення російського впливу на країни Східної Європи.

Законопроект про санкції повинен був узаконити штрафні заходи проти Росії, що вже діють на підставі президентського указу з 2014 року, а також ввести нові, спрямовані проти будь-яких осіб, причетних до передбачуваних російських кібератак.

Коркер у понеділок, 1 травня, заявив, що Сенат, перш ніж ставити цей документ на голосування, хоче дочекатися результатів розслідування щодо втручання РФ у вибори, яке зараз проводить сенатський комітет у справах розвідки, пише The Washington Post.

"Адже у нас тривають детальні слухання і розслідування. Хіба не розумніше спочатку дочекатися фактів, зробити їх надбанням гласності, а потім вжити відповідних заходів? Я вважаю, що розумно", - сказав Коркер.

Поки не віддомо, коли саме сенатський комітет у справах розвідки завершить розслідування звинувачень на адресу Росії.

На початку січня Кардін розповів, що нові санкції повинні були торкнутися енергетичного сектора Росії, а також тих, хто був залучений до приватизації активів із Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram