ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний повідомив про ризик втратити зір через хімопік після нападу із зеленкою

Опозиціонер вважає, що напад організувала адміністрація президента.

Навальний повідомив про ризик втратити зір через хімопік після нападу із зеленкою
Алексей Навальный
Фото: twitter.com/Kira_Yarmysh

Російський опозиціонер Олексій Навальний повідомив про ризик втратити здатність бачити оком, в яке потрапила зеленка при інциденті 27 квітня в Москві.

Про це він написав на своєму сайті.

Він розповів, що лікуванням хімічного опіку ока, яке йому діагностували після нападу, займається "один з найкращих офтальмологів Москви". "Лікар вважає, що мені плеснули в обличчя зеленкою, розмішаною з чимось ще, тому що просто зеленкою так сильно спалити око не можна. Я схильний з нею погодитися: в Барнаулі мені бризнули зеленкою прямо в очі з гумової груші - дуже палило і різало, але через 10 хвилин я нормально бачив, очі не опухали, білки залишилися білими", - написав Навальний.

За його словами, є ймовірність, що вилікувати хімічний опік ока відновити не вдасться. "Зараз я вже третій день капаю в очі через кожні 15 хвилин, другий день роблю уколи, і ми боремося за те, щоб око залишилося прозорим", - зазначив Навальний.

Він також висловив свою думку з приводу того, хто міг організувати напад на нього. "Ні на секунду не сумніваюся і моя впевненість заснована на фактах, що напад організувала адміністрація президента", - заявив Навальний.

За його словами, "безпосередньо зі стаканчиками зеленки бігають всякі НОДовци", але інформацією про переміщення Навального їм "постачають спецслужби". "Вони ж гарантують недоторканність, "непрацюючі камери" і небажання поліції вести розслідування", - зазначив політик. Він також висловив упевненість, що кримінальну справу через напад не заведуть і ті, хто хлюпнув йому в обличчя зеленкою, залишаться безкарними.

В адміністрації президента Росії ці заяви Навального поки що ніяк не прокоментували.

Напад на Навального було скоєно 27 квітня в центрі Москви. У момент, коли політику плеснули в обличчя зеленкою, він виходив з будівлі офісу Фонду боротьби з корупцією. Після цього Навальному викликали "швидку". Лікарі діагностували йому хімічний опік ока. Після нападу Навальний написав заяву в поліцію. Там повідомили, що проводять перевірку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram