ГоловнаСвіт

Мей заявила, що переговори щодо Brexit будуть важкими

Британський прем'єр готова припинити переговори з ЄС без угоди, якщо їй не сподобається те, що буде запропоновано Брюсселем.

Мей заявила, що переговори щодо Brexit будуть важкими
Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що переговори з Європейським Союзом щодо виходу країни з блоку будуть важкими, відповідаючи таким чином на жорстку позицію, зайняту лідерами ЄС щодо майбутніх переговорів.

Як нагадує агентство Рейтер, лідери ЄС у суботу, 29 квітня, схвалили жорсткі умови щодо Brexit для Британії і попередили, щоб британці не мали "ніяких ілюзій" щодо швидкого встановлення нових відносин з метою зберегти доступ до ринків ЄС.

"Те, що це свідчить, і що деякі з інших коментарів, які ми вже бачили від європейських лідерів, що настають часи, коли ці переговори будуть жорсткими", - зазначила Мей.

Британський прем'єр також підтвердила свою позицію, що вона буде готова припинити переговори без угоди, якщо їй не сподобається те, що буде запропоновано Брюсселем.

Як раніше повідомлялося, голови держав і урядів 27 країн-членів Євросоюзу на саміті в Брюсселі одностайно схвалили директиви на ведення переговорів з Лондоном про вихід Великобританії з Товариства.

Як очікується, переговори про Brexit зможуть початися не раніше 8 червня, коли в Британії відбудуться позачергові вибори.

За планами Єврокомісії, після завершення переговорів про Brexit Великобританія повинна покинути ЄС у березні 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram