ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Звинувачення попросило для російського блогера- "ловця покемонів" 3,5 року колонії

Адвокат блогера наполягає на повній невинуватості свого підзахисного.

Звинувачення попросило для російського блогера- "ловця покемонів" 3,5 року колонії
Фото: YouTube/Pokemon GO

Звинувачення попросило для "ловця покемонів", блогера Руслана Соколовського три роки і шість місяців позбавлення волі в колонії загального режиму.

Про це повідомляє "Новая газета"

Прокурор вимагає визнати його винуватим, оскільки "інакше він не виправиться і буде відчувати безкарність". На його думку, над Соколовським потрібен серйозний контроль, у поселенні він не виправиться.

Разом із тим адвокат Олексій Бушмаков заявив, що впевнений в повній невинуватості підзахисного. Крім того, він вважає, що обвинувачення не змогло довести провину блогера і попросило надмірно суворе покарання.

Руслана Соколовського затримали після публікації відео, на якому він грав у Pokemon GO в одному з храмів Єкатеринбурга. Блогера звинуватили в образі почуттів віруючих і в розпалюванні ненависті за релігійною і національною ознаками.

За час слідства кількість епізодів справи збільшилася до 17: дев'ять епізодів за статтею про порушення ненависті і ворожнечі, сім - за статтею про образу почуттів віруючих і один епізод за статтею про незаконний обіг коштів для негласного отримання інформації. Останнє обвинувачення пов'язане з тим, що під час обшуку в Соколовського нібито знайшли ручку з вбудованою відеокамерою.

Нагадаємо, що в лютому Соколовський оскаржив свій арешт у ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram