ГоловнаСвіт

У Києві скасували виставу "Голокост Кабаре" російського режисера.

Водночас у Петербурзі цю п'єсу покажуть.

У Києві скасували виставу "Голокост Кабаре" російського режисера.

Про це головний рабин України Моше Асман написав на свій сторінці у Фейсбуці.

"П'єси з назвою "Голокост Кабаре" в Києві не буде. Просто тому, що є слова, які не можна чіпати байдужими руками і які не можна перетворювати на крикливий рекламний бренд. Голокост - одне з таких слів. Це слово-страждання, слово-біль, це пам'ять про шість мільйонів замордованих євреїв Європи, з яких майже кожен четвертий був знищений на території сучасної України", - написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

За його словами, він був шокований, побачивши вивіску "Голокост Кабаре" за п'ятдесят метрів від Центральної синагоги Бродського у центрі Києва. Вивіску і афішу повісили 24 квітня - саме в ізраїльський День пам'яті Голокосту і героїзму.

"Після з'ясування подробиць вистави я зрозумів, що, цілком можливо, ми маємо справу зі свідомою провокацією, провокацією проти України. Режисер-постановник п'єси, живе в Петербурзі, готував дві паралельні прем'єри - в "північній столиці" Росії 25 квітня, а у столиці України 28 квітня", - повідомив рабин.

Він підкреслив контраст: українська влада миттєво відреагувала на протести єврейської громади, ганебну вивіску сьогодні, 25 квітня, зняли, а саму виставу закрили. Водночас сьогодні ж увечері цю п'єсу покажуть в Петербурзі. "Ні євреї Росії, ні влада цієї країни не підняли обурений голос проти цієї провокаційної постановки, яка самою своєю назвою ображає пам'ять про загиблих від рук нацистів та їх пособників", - написав Моше Асман.

"Коли влада або правоохоронні органи України не поспішають знайти винних в актах вандалізму проти єврейських об'єктів, кладовищ та місць поховання жертв Голокосту, ми не соромимося їх критикувати. Але коли влада України реагує швидко і правильно, ми щиро дякуємо їй за відстоювання ідеалів правди, совісті і міжнаціонального миру", - підкреслив головний рабин України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram