ГоловнаСвіт

Кандидати від французьких республіканців і соціалістів заявили про підтримку Макрона

Фійон і Амон закликали голосувати за лідера руху "Вперед".

Кандидати від французьких республіканців і соціалістів заявили про підтримку Макрона
Эмманюэль Макрон выступает с речью во время митинга, Марсель, 17 ноября 2016
Фото: EPA/UPG

Кандидати від республіканців і соціалістів - двох провідних партій у Франції, які програли в першому турі, закликали голосувати за Еммануеля Макрона в другому турі президентських виборів.

Про це повідомляє France 24.

Соціаліст Бенуа Амон, який набрав близько 6% голосів, заявив про необхідність перемогти "крайніх правих". Зі схожою заявою виступив і Франсуа Фійон із партії "Республіканці", який набрав трохи менше ніж 20% голосів. Він заявив, що іншого виходу, крім як голосувати за Макрона, виборці не мають, тому що "Національний фронт" не принесе Франції нічого доброго.

"Екстремізм може принести Франції тільки нещастя і поділ. Тому немає іншого виходу, крім як голосувати проти крайніх правих. Я буду голосувати за Еммануеля Макрона. Вважаю своїм обов'язком сказати про це відверто. Вам вирішувати, що краще для вашої країни і для ваших дітей", - заявив Фійон.

Звичайно, підтримка партійних лідерів не гарантує Макрону голосів пересічних членів "республіканців" і Соціалістичної партії.

За Макрона в другому турі також збираються голосувати колишній прем'єр-міністр Мануель Вальс, нинішній голова уряду Бернар Казньов, міністр закордонних справ Жан-Марк Еро, популярний "зелений" політик Сесіль Дюфло, колишній прем'єр-міністр Ален Жуппе, один з керівників Соціалістичної партії Жан-Крістоф Камбаделіс.

Нагадаємо, що попередні результати виборів у Франції свідчать про вихід у другий тур Макрона і Марін Ле Пен з "Національного фронту".

Макрону 39 років. Зробив кар'єру інвестбанкіра в банку Ротшильда. У 2014-2016 роках він був міністром економіки і промисловості в уряді соціалістів, але потім порвав із партією. На вибори президента пішов як незалежний кандидат-центрист. Ніколи раніше не займав виборних посад.

Ле Пен 48 років. Вона є депутатом Європейського парламенту. Відома тим, що відмежувалася від батька, засновника "Нацфронту" Жан-Марі Ле Пена, засудила його антисемітські та ксенофобські погляди, виключивши його з партії.

У першому турі французьких виборів брали участь 11 кандидатів у президенти. Діючий президент Франсуа Олланд не балотувався на другий термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram