ГоловнаСвіт

Засновники Mossack Fonseca відпущені під заставу 1 млн доларів

Моссак і Фонсека були заарештовані 11 лютого.

Засновники Mossack Fonseca відпущені під заставу 1 млн доларів
Офис Mossack Fonseca в Панаме
Фото: EPA/UPG

Засновники юридичної фірми Mossack Fonseca, що стоїть за "панамськими досьє", громадянин Німеччини Юрген Моссак (Jurgen Mossack) і його колега, громадянин Панами Рамон Фонсека (Ramon Fonseca) в п'ятницю, 21 квітня, вийшли під заставу загальним розміром 1 млн доларів.

Відповідну постанову виніс суд у Панамі, повідомляє агентство Reuters.

За словами адвоката заарештованих Гільерміни Макдональд, суд визнав, що ті не стануть робити зусиль, щоб уникнути правосуддя, оскільки активно співпрацюють зі слідством. Ще один юрист, який працював на цю ж компанію, Едісон Теано, залишається під вартою.

Моссака і Фонсека заарештували 11 лютого за звинуваченням у відмиванні грошей, шахрайстві і наданні багатомільярдних хабарів. Співзасновників фірми підозрюють у відкритті офшорних рахунків, через які бразильська інженерна компанія Odebrecht перерахувала майже 800 мільйонів доларів на хабарі державним чиновникам і політичним партіям. Розслідування, що тривало близько року і призвело до арештів засновників фірми, вели прокурори Бразилії, Перу, Еквадору, Колумбії, США і Швейцарії.

Нагадаємо, навесні 2016 року в ЗМІ потрапив архів файлів Mossack Fonseca про реєстрацію офшорних фірм. У них йдеться про численні компанії, які використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями, відомими спортсменами. Розслідування базується на 2,6 терабайта даних, які включають в себе 11,5 млн документів, викрадених із серверів Mossack Fonseca.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram