ГоловнаСвіт

ІДІЛ взяла відповідальність за напад на приймальню ФСБ в Хабаровську (оновлено)

Слідчий комітет РФ відкинув припущення про зв'язок нападу в Хабаровську з міжнародним тероризмом.

ІДІЛ взяла відповідальність за напад на приймальню ФСБ в Хабаровську (оновлено)
Фото: ura.ru

Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла відповідальність за напад на приймальню ФСБ в Хабаровську, інформує Газета.Ru.

Про це повідомляє організація SITE Intelligence Group, яка займається моніторингом діяльності бойовиків, посилаючись на повідомлення ІД в агентстві Amaq.

Однак раніше видання з'ясувало, що юнак, який скоїв напад, захоплювався правими ідеями, любив фотографуватися зі зброєю, а також ділився з друзями, що хоче зробити щось "особливе" з любові до своєї країни.

Крім того, подруга нападника розповіла, що той висловлювався негативно щодо громадян Середньої Азії, називаючи їх "поганими людьми".

Оновлено. Слідчий комітет РФ відкинув припущення про зв'язок нападу в Хабаровську з міжнародним тероризмом, передає Інтерфакс.

"Отримані на цю мить дані дозволяють слідству вважати, що злочин скоєно прихильником неонацистських поглядів, які сповідують ненависть до людей інших національностей. У слідства немає жодних підстав, що підтверджують зв'язок нападника з міжнародною терористичною організацією, яка нібито приписала собі це злочин", - заявила агентству офіційний представник СКР Світлана Петренко.

Нагадаємо, напад на управління ФСБ в Хабаровську стався вдень у п'ятницю, 21 квітня. Загинув співробітник ФСБ Росії і один з двох відвідувачів, другого поранено. Раніше підозрюваний викрав у стрілецькому клубі міста Хабаровська карабін і два пістолети, застреливши інструктора. Нападника знищили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram